• 0226-428414
  • info@ngmachinery.nl

Over ons

NGM focust zich op verduurzaming van bouw en agrarische machines, zoals graafmachines, shovels en tractoren. Deze machines worden doorgaans aangedreven door een dieselmotor, welke met zijn uitlaatgasemissie een negatief effect heeft op mens en milieu. Naast CO2 stoten deze machines ook schadelijke gassen uit, zoals stikstofoxiden, koolwaterstoffen en fijnstof. NGM verbouwt bestaande machines door de dieselmotor te vervangen voor een elektromotor. Om de elektromotor van stroom te voorzien wordt de dieseltank vervangen door een accupakket of een waterstof fuel cell. Ook is het mogelijk om machines met een laag vermogen op het reguliere spanningsnet te laten draaien.

De keuze voor een accupakket of waterstof fuel cell is afhankelijk van meerdere criteria waaronder het toelaatbare gewicht, de tijd om tussentijds te laden / vullen, het beschikbare volume, en een praktische overweging of er überhaupt een voldoende zware stroomaansluiting in het veld aanwezig is om de machine op te kunnen bijladen.

Het accupakket kenmerkt zich door een relatief lage vermogensdichtheid, dit betekent dat er voor veel arbeid veel accu’s nodig zijn. De laadbeurten van de accupakketten zijn relatief lang en kunnen oplopen tot 8 uur. Door deze eigenschappen is het logisch om voor machines met een laag vermogen, die relatief weinig arbeid verrichten, een accupakket te nemen.

De waterstof fuel cell is een geavanceerdere installatie. In een fuel cell zitten geen draaiende delen, waardoor de slijtage erg laag is en er weinig onderhoud nodig is. Wel zijn er diverse geautomatiseerde regelingen nodig om de fuel cell in optimale conditie te houden, zowel tijdens gebruik en daar buitenom. Het voordeel van een waterstofinstallatie is dat er zeer veel vermogen opgeslagen kan worden in een tank tegen een laag gewicht. Daarnaast is het mogelijk om binnen 5~10 minuten de tanks te vullen, waarna direct weer verder gewerkt kan worden. Een machine op waterstof is in staat om volledig onafhankelijk van het stroomnet te werken.

NGM kiest topkwaliteit industriële componenten om de betrouwbaarheid van de machines te waarborgen. Samen met toonaangevende partners uit de industrie worden zeer efficiënte en gebruiksvriendelijke systemen ontwikkeld. De coördinatie, samenbouw en het testen gebeurt volledig in beheer van NGM.